Preloader Image

OVER RAISING GROUNDS

Raising Grounds is een jonge, frisse organisatie binnen de muziekindustrie die zich specifiek richt op het ontwikkelen van lokaal muzikaal talent in de regio Parkstad. Gelegen in Heerlen, het bruisende culturele hart van de streek, fungeert deze organisatie als een broedplaats voor opkomende artiesten en biedt het een uitgebreid scala aan programma’s en diensten om de groei en bloei van talentvolle artiesten en acts te stimuleren.

Onze missie is duidelijk: het identificeren, koesteren en begeleiden van lokale muzikanten om hun volledige potentieel te bereiken. RAISING GROUNDS gelooft sterk in de kracht van gemeenschap en streeft ernaar om een levendige muziekcultuur te bevorderen doormiddel van het bouwen van een sterke community.

Wat we doen:

  1. Management : Door per artiest individueel in te zomen op hun wensen en toekomstplannen gaan we gericht aan de slag om plannen te maken en uit te voeren. Aan de hand van een 1,2 en 5 jaren plan streven we er naar om artiesten hun ambitie na te laten jagen.
  2. Boekingen: Door een nauwe samenwerking met verschillende podia en evenementen waar lokale artiesten kunnen optreden en hun talent aan een breder publiek kunnen tonen. Dit omvat zowel kleine intieme settings als grotere festivals die samenwerken met onze organisatie.
  3. Netwerkmogelijkheden: Wij moedigen de opbouw van lokale en regionale netwerken aan door het organiseren van netwerkbijeenkomsten, showcases en brainstormsessies waarbij artiesten de kans krijgen om professionals uit de muziekindustrie, lokale zakenmensen en andere artiesten te ontmoeten.
  4. Opnamestudiofaciliteiten: Onze organisatie beschikt over professionele opnamestudio’s waar talenten hun muziek kunnen produceren en opnemen met begeleiding van ervaren geluidstechnici.
  5. Merchandise: Door een in-house atelier bieden we gerichte opties aan onze artiesten aan om handgemaakte merchandise aan te bieden.

Met een sterke verbinding met de lokale gemeenschap, muziek industrie, een focus op ontwikkeling en een toegewijd team van professionals, speelt RAISING GROUNDS een cruciale rol in het stimuleren van de muzikale creativiteit en het positioneren van Parkstad als een broedplaats voor opkomend muzikaal talent.